DENİZLİ / KALE - Ya-Tu Otomotiv Hürriyet Ortaokulu

Ya-Tu Otomotiv Hürriyet Ortaokulu

Cevherpaşa Mah. Köroğlu Sok. No12 Kale/DENİZLİ
Vizyon
Türk toplumunun çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için, tüm öğrencilerimizi bilimsel gözlem ve verilere dayalı, edindikleri bilgileri analiz edebilen, bilimsel gelişmelerin teknolojiye, toplumu ve çevreye etkilerini değerlendirebilen, etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler ye-tiştirebilmektir.
Misyon
Okulumuzu yaratıcı, organize, demokratik ve erdemli bir ortama sahip olacak şekilde planlayarak; öğrencilerimizin, bilimin önemini kavramış, toplumsal ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan ve bu gelişmelere katkıda bulunan; olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın, görev ve sorumluluk bilinci taşıyan, yetenekli, bilgili, nitelikli öğrenmeyi öğrenen bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
2018-2019 eğitim öğretim yılında 500 tam puanla Türkiye 1.si çıkardık ve Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu Liselerine, Teknik ve Meslek Liselerine öğrenciler yerleştirdik. Spor branşlarında ilçe bazında dereceler elde ettik.
08:45 derse başlama- 15:20 ders çıkışı
Ulaşım
İl ulaşımı; KALE KOOP. minibüsleriyle yapılmaktadır. İlçe içerisinde yaya ve otobüsle ulaşım sağlanmaktadır.
Belediye otobüsleri öğrencilerimize servis yapmaktadır.
Yerleşim Yeri
Kale ilçesi Denizli´ye 70 km uzaklıktadır. Muğla ile Denizli arasında yer almaktadır. Muğlaya 75 km uzaklıktadır. 8000 nüfuslu bir yerleşim yeridir. İlçede tütün ve biber yetiştiriciliği yaygındır. Esnaflık ve ticaret gelişmektedir. Son yıllarda ilçeye açılan yüksekokul ilçenin daha da hareketlenmesini sağlamıştır.
Denizli iline 70 km uzaklıktadır. Kale ilçesinin merkezinde bulunmaktadır.
Voleybol, futbol, masa tenisi, basketbol, atletizm faaliyetlerinde bulunmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
Matematik alanında proje çalışmaları yapmıştır. Tübitak 4006 projesi uygulanmıştır.
Tubitak 4006 projesine yapıldı.